Цвекло

Цвекло

Този вкусен и засищаш зеленчук е нискокалоричен с нулево съдържание на транс и наситени мазнини. Богато е на натрий, магнезий, калций, желязо, фосфат и предлага изобилие от здравословни въглехидрати, които ще заредят тялото с енергия и ще те подготвят за динамичен ден. И листата на цвеклото са известни с полезните си свойства -  те лекуват чесновия дъх, а за тях казват, че в древни времена Хипократ ги е използвал за превързване на рани.

Ползи за здравето

  • Значително подобрява ефективността на производството на енергия от тялото
  • Поддържа доброто кръвообращение
  • Силен антикарциноген
  • Може да помогне за намаляване на риска от камъни в бъбреците. Подпомага и прочиства черния дроб

Избор

Задължително подбирай дребно, твърдо, добре закръглено и равномерно на размери цвекло. Кожата трябва да бъде гладка, тъмночервена и без петна. Винаги измивай леко цвеклото, преди да го сготвиш или да го добавиш към твоята Нутрибомба.
 

Принтирай
Top