Джинджифил

Джинджифил

Не е чудно, че джинджифилът има толкова голямо приложение, ползите за здравето са невероятни! Не само че джинджифилът се консумира като храна, но се използва като подправка и лекарство. Това вероятно се дължи на големия брой на летливи масла, съдържащи се в ароматния корен.  Джинджифилът традиционно е известен със свойството си за облекчаване на болки в стомаха. Отдавна е използван за облекчаване на стомашно-чревния дистрес, като спомага за отпускане и успокояване на стомашно-чревния тракт. В допълнение той помага за намаляване на гаденето и повръщането. Противовъзпалителното съединение джинджерол е причината хора, страдащи от артритни заболявания, да чувстват някакъв вид облекчение на болките. И още! Някои изследвания показват, че джинджифилът има противоракови свойства и други имуностимулиращи и детоксикиращи ползи. Зрелият джинджифил има по-твърда кожа, която трябва да се обели преди приготвянето на бомба, но по-младият джинджифил може да се сложи с кората.

Ползи за здравето

  • Спомага за подобряване на кръвообращението, което пък помага при детоксикация
  • Може да помогне за намаляване на гаденето
  • Противовъзпалителното му свойство втечнява секрета в дробовете и гърлото, облекчава симптомите на простуда и грип

Избор

Винаги избирай пресния пред изсушения джинджифил, за да заредиш тялото си с по-високи нива на джинджерол и неговите противовъзпалителни съединения. Увери се, че коренът от джинджифил е твърд, гладък и няма мухъл по него. Джинджифилът е достъпен в изсушен вид, на кристали, захаросан или във вид на туршия. Може да се запази свеж, небелен, в хладилник до 3 седмици или във фризер до 6 месеца.

Принтирай
Top