Ядлива хризантема

Ядлива хризантема

Наричан също сукгат, този листен зеленчук е много популярен в Корея, Китай и Япония. Той често се използва в супи удон и ястия с юфка, както и за палачинки. Ядливата хризантема може да бъде малко по-горчива първия път, когато я опиташ, затова за първата си Нутрибомба използвай само малко количество.

Ползи за здравето

  • Помага при безсъние
  • Богата на желязо, за предотвратяване на анемия
  • Може да помогне за намаляване на риска от инсулт
  • Богата на каротиноидни антиоксиданти
  • Подобрява храносмилането
  • Помага за регулиране на електролитния баланс

Избор

Пресните листа не трябва да са завехнали или накъсани. Избягвай такива с кафяви листа.

Принтирай
Top