Детоксикирай се

Нутрибомба за детоксикация с ананас

Нутрибомба за детоксикация с ананас

Брой преглеждания : 6897

Съставки

Начин на приготвяне

Освежаваща Нутрибомба, с която ще прочистиш тялото си. Пълна е с полезни за храносмилането съставки като ананас и богатия на ензими кейл. Сред тях е и ментата, за която е широко известно, че улеснява храносмилането. Освен това добавя и приятна, освежаваща нотка към твоето смути. Какво по-хубаво от това?

 • Кейл (къдраво зеле)

  Къдравото зеле има много висока концентрация на два важни антиоксиданта - каротиноиди и флавоноиди, за които е доказано, че помагат за предпазване от рак на пикочния мехур, гърдата, дебелото черво, яйчника и простатата. Кейлът съдържа богато разнообразие от витамини и минерали, които подобряват здравето и прочистват сърдечно-съдовата система.

 • Ананас

  Само една чаша от сладкия, освежаващ ананас осигурява 76,5% от препоръчителния дневен прием на манган, микроелемент, важен за производството на енергия и антиоксиданти. Ананасът съдържа също витамин C, който подсилва имунитета. Улеснява храносмилането и оказва противовъзпалително въздействие.

 • Краставица

  Краставиците съдържат в себе си 96% вода и са едни от най-хидратиращите зеленчуци, които можете да добавите към Нутрибомбата! Високото съдържание на вода е перфектно за кожата, за детоксикация и дори борба с раковите образувания.

 • Лимонов сок

  Приготви се за тренировка! Лимоновият сок може да остави кисел вкус в устата, но помага за загубата на тегло и лекува възпаленото гърло - и не става дума за откачени диети само на лимонов сок! Лимоновият сок съдържа пектин, разтворими фибри, за които е открито, че помагат при отслабване.

 • Мента

  Тези прекрасни малки листенца не само освежават дъха, но и са полезни за храносмилането! Те успокояват и помагат при проблеми с храносмилането, възпаления, гадене и главоболие. Полезни са за пациенти с астма (макар че прекаляването може да доведе до обостряне на болестта) и на страдащите от конгестия.

 • Вода

  Важно условие да си направиш добре разбита Нутрибомба е да добавиш течна съставка. Водата обикновено е добър избор, тъй като тя е с неутрален вкус и не добавя никакви калории. Водата е отличен източник на хидратация! Една от най-честите причини за различни заболявания всъщност е недостатъчният прием на вода. Често дехидратацията се случва, без дори да го съзнаваме.

Top