Детоксикирай се

Детоксикираща Нутрибомба с ябълка и канела

Детоксикираща Нутрибомба с ябълка и канела

Брой преглеждания : 7278

Съставки

Начин на приготвяне

Днес във всички магазини ще откриеш напитки за "детоксикация" и "прочистване". Повечето от тях обаче са пълни със захар и не правят нищо полезно за тялото ти, а само увеличават калориите. Признаваме, че и ние сме опитвали доста от тях, но все пак успяхме да изключим много от тези натрапници от менюто си. Открихме, че най-вкусни и най-здравословни напитки са тези, които си направим сами с пресни плодове и зеленчуци. Сред любимите ни е тази ябълкова Нутрибомба. Комбинацията от ябълка и канела носи топло чувство на уют и няма как да не те накара да се почувстваш спокоен и освежен.

 • Ябълка

  Този любим плод е богат на антиоксиданти и се смята, че предпазва от няколко вида рак. Ябълките могат да ти спестят ходенето при доктора! Помагат срещу сърдечни заболявания, затлъстяване и висок холестерол. Фибрите, които съдържат, са много важни за спиране на повторното усвояване на холестерола.

 • Канела

  Малко канела към Нутрибомбата ще ти помогне да я подсладиш, без да добавяш захар! Канелата обаче има много повече полезни качества. Известно е, например, че има антиоксидантни, антидиабетни, противовъзпалителни и облекчаващи газовете свойства.

 • Лимонов сок

  Приготви се за тренировка! Лимоновият сок може да остави кисел вкус в устата, но помага за загубата на тегло и лекува възпаленото гърло - и не става дума за откачени диети само на лимонов сок! Лимоновият сок съдържа пектин, разтворими фибри, за които е открито, че помагат при отслабване.

 • Кейл (къдраво зеле)

  Къдравото зеле има много висока концентрация на два важни антиоксиданта - каротиноиди и флавоноиди, за които е доказано, че помагат за предпазване от рак на пикочния мехур, гърдата, дебелото черво, яйчника и простатата. Кейлът съдържа богато разнообразие от витамини и минерали, които подобряват здравето и прочистват сърдечно-съдовата система.

 • Целина

  Целината е пълна с антиоксиданти и е ценна с диуретичните си свойства. Отлично действа за детоксикация, особено за бъбреците, тъй като намалява нивата на пикочна киселина в кръвта и понижава риска от бъбречни камъни. Макар и не особено богата на натрий, целината съдържа по-голямо количество от други зеленчуци. А това ще придаде леко солен вкус на Нутрибомбата ти!

 • Магданоз

  Магданозът е още една богата на хлорофил суперзвезда в детоксикацията. Не трябва да го приемаме само за декорация на ястията! Добави го към твоята Нутрибомба, за да увеличиш състава на витамин K, витамин C и желязо. Може и да е учудващо, но тези зелени листенца съдържат мощни летливи масла, за които се смята, че спират развитието на туморите. Магданозът е особено полезен за хора с възпалителни заболявания като артрит и влошено здраве на сърцето.

 • Ленено семе

  Вкусните, хрупкави ленени семена са царе на омега-3 мастните киселини и предлагат чудесна алтернатива на химически получените омега-3 добавки. Те предоставят здравословна доза диетични фибри и съдържат органични съединения, които помагат за намаляване на холестерола и укрепване на костите.

 • Кубчета лед

  Да, Нутрибулет може да смели и лед! За да направиш ледени кубчета с максимални ползи за здравето, използвай филтрирана вода. Ако използваш големи кубчета, постави ги последни в чашата, така че острието да разреже първо тях. Използвай пулсиращия механизъм, за да ги нарежеш, след което настрой на режим задържане, за да приготвиш разкошна сладоледена Нутрибомба.

 • Вода

  Важно условие да си направиш добре разбита Нутрибомба е да добавиш течна съставка. Водата обикновено е добър избор, тъй като тя е с неутрален вкус и не добавя никакви калории. Водата е отличен източник на хидратация! Една от най-честите причини за различни заболявания всъщност е недостатъчният прием на вода. Често дехидратацията се случва, без дори да го съзнаваме.

Top