Детоксикирай се

Супер прочистваща Нутрибомба

Супер прочистваща Нутрибомба

Брой преглеждания : 5386

Съставки

Начин на приготвяне

Тази детоксикираща Нутрибомба може да се пие като шейк или охладена супа. Цвеклото прочиства кръвта и е богато на полезни вещества, които помагат за изчистване на токсините от черния дроб и бъбреците. Да не забравяме и артишока, който помага за намаляване на нивата на пикочната киселина в кръвта. Споменахме ли, че тези зеленчуци са също така и много вкусни? Е, опитай ги и тялото ще ти благодари!

 • Спанак

  Е, няма да те направи мускулест като Попай Моряка, но със сигурност ще зареди тялото ти с богата доза хранителни вещества. В нежните, но толкова вкусни листа, са заключени пептиди, вид протеини, които намаляват кръвното налягане, противоракови фитонутриенти и молекули на витамин K, изграждащи костната система.

 • Артишок

  Подобно на целината, артишокът намалява пикочната киселина в кръвта, като помага да се алкализира тялото. Този зеленчук е страхотен източник на фибри, антиоксиданти, витамин K (за здраве на костите и кръвосъсирването), калий, мед за строежа на червените кръвни телца.

 • Чесън

  Химиците отдавна се опитват да разкрият тайните на антиоксидантните свойства на чесъна, но едва наскоро установиха, че толкова много от здравословните ползи на това растение произхождат от алицина, съединението, което дава на чесъна неговия вкус и аромат. Това означава невероятна сила за борба със свободните радикали.

 • Куркума

  Чудесна е за разкрасителни маски, но е и полезна за здравето! Тази ярко жълта/оранжева подправка съдържа куркумин - съединение, което възпрепятства химикалите, предизвикващи възпаления. Полезно е да се приема и вътрешно, но и външно - за кожни проблеми или наранявания. Само две чаени лъжички съдържат 17% от необходимата дневна стойност (ДС) на манган и 10% от ДС желязо.

 • Лимонов сок

  Приготви се за тренировка! Лимоновият сок може да остави кисел вкус в устата, но помага за загубата на тегло и лекува възпаленото гърло - и не става дума за откачени диети само на лимонов сок! Лимоновият сок съдържа пектин, разтворими фибри, за които е открито, че помагат при отслабване.

 • Цвекло

  Този вкусен и засищаш зеленчук е нискокалоричен с нулево съдържание на транс и наситени мазнини. Богато е на натрий, магнезий, калций, желязо, фосфат и предлага изобилие от здравословни въглехидрати, които ще заредят тялото с енергия и ще те подготвят за динамичен ден.

 • Вода

  Важно условие да си направиш добре разбита Нутрибомба е да добавиш течна съставка. Водата обикновено е добър избор, тъй като тя е с неутрален вкус и не добавя никакви калории. Водата е отличен източник на хидратация! Една от най-честите причини за различни заболявания всъщност е недостатъчният прием на вода. Често дехидратацията се случва, без дори да го съзнаваме.

Top