Детоксикирай се

Сладко смути за детоксикация

Сладко смути за детоксикация

Брой преглеждания : 7398

Съставки

Начин на приготвяне

Това сладко смути с тропически плодове ще остави чувство за ситост и свежест в тялото ти, като в същото време помага за детоксикиране!
Ако се опитваш да промениш диетата си, препоръчително е да намалиш месото и млечните продукти. Но ако това ти се струва трудно, започни с по-прости неща като това страхотно смути, което ще те тласне към здравословния живот. Много хора не вярват, че здравословното хранене може да е и вкусно, но това смути е тук за да ги опровергае!
Зелените растения са пълни с витамин K и фибри, което предпазва организма от затлачване, изчиства токсините и се бори със свободните радикали.

 • Спанак

  Е, няма да те направи мускулест като Попай Моряка, но със сигурност ще зареди тялото ти с богата доза хранителни вещества. В нежните, но толкова вкусни листа, са заключени пептиди, вид протеини, които намаляват кръвното налягане, противоракови фитонутриенти и молекули на витамин K, изграждащи костната система.

 • Кейл (къдраво зеле)

  Къдравото зеле има много висока концентрация на два важни антиоксиданта - каротиноиди и флавоноиди, за които е доказано, че помагат за предпазване от рак на пикочния мехур, гърдата, дебелото черво, яйчника и простатата. Кейлът съдържа богато разнообразие от витамини и минерали, които подобряват здравето и прочистват сърдечно-съдовата система.

 • Ябълка

  Този любим плод е богат на антиоксиданти и се смята, че предпазва от няколко вида рак. Ябълките могат да ти спестят ходенето при доктора! Помагат срещу сърдечни заболявания, затлъстяване и висок холестерол. Фибрите, които съдържат, са много важни за спиране на повторното усвояване на холестерола.

 • Праскова

  Сочните и вкусни праскови са пълни с витамин C, бетакаротин и антиоксиданти. Спокойно може да ги сложим наравно с лилавите, богати на антиоксиданти суперплодове. За да приготвиш екстракт, измий добре, нарежи наполовина и отстрани дръжката. Няма нужда да белиш кората, особено, ако си купил органични праскови.

 • Мандарина

  Мандарината е разновидност от семейството на портокалите и има много сортове: сацума, овари, клементина, тангор. Известни са с високата си концентрация на витамин C, сочните и сладки мандарини притежават лечебни свойства, свързани с фитонутриентни съединения.

 • Ванилия

  Ванилията или ваниловият екстракт, извлечен от ванилови зърна, е зареден с антиоксиданти, които действат отлично за борбата със свободните радикали. Ароматните съединения на ванилията са полезни за нервната система и е известно, че облекчават тревожността.

 • Босилек

  Ароматният босилек е изключително богат на антиоксиданти, които помагат да се предпази тялото от рак и преждевременно стареене. Може да подобри настроението и да облекчи депресията. Босилекът също така е отлична антибактериална билка, а противовъзпалителните му свойства се радват на интерес в научните среди.

 • Кубчета лед

  Да, Нутрибулет може да смели и лед! За да направиш ледени кубчета с максимални ползи за здравето, използвай филтрирана вода. Ако използваш големи кубчета, постави ги последни в чашата, така че острието да разреже първо тях. Използвай пулсиращия механизъм, за да ги нарежеш, след което настрой на режим задържане, за да приготвиш разкошна сладоледена Нутрибомба.

 • Кокосова вода

  Кокосовата вода се слави с откритите в съдържанието ѝ електролити, които хидратират по-добре и по-бързо от обикновена вода. Основният електролит в кокосовата вода е калият. Тя е с по-ниско съдържание на натрий от спортните напитки, но не съдържа добавена захар, изкуствени ароматизатори или оцветители!

Top