Детоксикирай се

Нутрибомба за черния дроб и дебелото черво

Нутрибомба за черния дроб и дебелото черво

Брой преглеждания : 7414

Съставки

Начин на приготвяне

Тази рецепта от Фаза 3 на нашия Нутрибулет план за преобразяване помага за прочистване на дебелото черво и подготвя тялото за здравословна детоксикация. Тъмнозелените листа на зелето колард съдържат противоракови антиоксиданти, витамин E и манган. Това ги прави отличен избор за детоксикация, а в китайската медицина се използват за стимулиране на енергията "чи" на черния дроб.

 • Зеле колард

  Когато чуеш зеле колард, може и да си помислиш за калорични южни ястия, задушени със сланина и покрити с масло. Макар че не ти препоръчваме да правиш екстракт от такова зеле в Нутрибулет, пресният и суров колард е едно от най-полезните растения на планетата!

 • Банан

  Любимите банани са лесни за храносмилане и съдържат калий, фибри, манган и витамин C, което ги прави отлична храна за деца и хора, възстановяващи се от болести. Те помагат за добрия сън, подобряват функциите на имунната система, като също така помагат за усвояването и задържането на калций в тялото.

 • Ананас

  Само една чаша от сладкия, освежаващ ананас осигурява 76,5% от препоръчителния дневен прием на манган, микроелемент, важен за производството на енергия и антиоксиданти. Ананасът съдържа също витамин C, който подсилва имунитета. Улеснява храносмилането и оказва противовъзпалително въздействие.

 • Грозде

  Гроздето извършва истински чудеса за сърцето. Полифенолите в люспите му намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания и поддържат добри нива на холестерол в тялото. Няма нужда да махаш люспите и семките(ако има такива), когато прибавяш гроздето към Нутрибомбата си. Важно е да го измиеш добре.

 • Конопено семе

  Конопеното семе е пълно с полезни естествени масла и лесни за храносмилане протеини. Само две супени лъжици от тези семена предлагат 11 грама висококачествени протеини, които помагат на клетките да растат и да се регенерират. Конопените семена са също добър източник на омега-6 и омега-3 мастни киселини, които помагат за регулиране на сърцето, имунната система и хормоните.

 • Вода

  Важно условие да си направиш добре разбита Нутрибомба е да добавиш течна съставка. Водата обикновено е добър избор, тъй като тя е с неутрален вкус и не добавя никакви калории. Водата е отличен източник на хидратация! Една от най-честите причини за различни заболявания всъщност е недостатъчният прием на вода. Често дехидратацията се случва, без дори да го съзнаваме.

Top