Детоксикирай се

Вкусна Нутрибомба с цвекло

Вкусна Нутрибомба с цвекло

Брой преглеждания : 8373

Съставки

Начин на приготвяне

Внимавай да не разлееш тази наситено червена Нутрибомба! Цвеклото може да изцапа пръстите, но и не би искал да изгубиш нито капка от тази полезна, детоксикираща напитка. Мощните й антиоксиданти прочистват организма.

 • Спанак

  Е, няма да те направи мускулест като Попай Моряка, но със сигурност ще зареди тялото ти с богата доза хранителни вещества. В нежните, но толкова вкусни листа, са заключени пептиди, вид протеини, които намаляват кръвното налягане, противоракови фитонутриенти и молекули на витамин K, изграждащи костната система.

 • Цвекло

  Този вкусен и засищаш зеленчук е нискокалоричен с нулево съдържание на транс и наситени мазнини. Богато е на натрий, магнезий, калций, желязо, фосфат и предлага изобилие от здравословни въглехидрати, които ще заредят тялото с енергия и ще те подготвят за динамичен ден.

 • Ябълка

  Този любим плод е богат на антиоксиданти и се смята, че предпазва от няколко вида рак. Ябълките могат да ти спестят ходенето при доктора! Помагат срещу сърдечни заболявания, затлъстяване и висок холестерол. Фибрите, които съдържат, са много важни за спиране на повторното усвояване на холестерола.

 • Лимон

  Искаш ли да балансираш нивата си на PH? Лимоните може да са кисели, но не се подлъгвай - те всъщност са страхотни за поддържане на алкалността на тялото, правят чудеса за храносмилателната система и служат за детокс, като помагат за прочистването на организма! За освежаваща Нутрибомба, добави лимонов сок, а не цял лимон. Така ще избегнеш кисело-горчивия вкус.

 • Вода

  Важно условие да си направиш добре разбита Нутрибомба е да добавиш течна съставка. Водата обикновено е добър избор, тъй като тя е с неутрален вкус и не добавя никакви калории. Водата е отличен източник на хидратация! Една от най-честите причини за различни заболявания всъщност е недостатъчният прием на вода. Често дехидратацията се случва, без дори да го съзнаваме.

Top