Детоксикирай се

Зелено смути за детоксикация

Зелено смути за детоксикация

Брой преглеждания : 6856

Начин на приготвяне

Нотка освежаваща джикама, малко авокадо и щипка кориандър - това прочистващо смути веднага се превръща в любима напитка. Кориандърът е познат с неговите пречистващи свойства и е богат на витамини B. Краставиците поддържат здравето на храносмилателната система и помагат за здравословно тегло, а протеиновият състав е полезен за здравето на сърцето, като предпазва от развитието на сърдечни болести и намалява нивата на лошия холестерол.

 • Маруля romaine

  Този хрупкав, свеж и популярен сорт марули поддържа здравето на сърцето с богатството си от витамини A, K и C! За да я подготвиш за екстракция, отдели листата от ствола, измий и отстрани мръсотията, след което ги прибави към сместа за Нутрибомбата. Не се страхувай да късаш или нагъваш листата, за да ги побереш във високата чаша.

 • Ябълка

  Този любим плод е богат на антиоксиданти и се смята, че предпазва от няколко вида рак. Ябълките могат да ти спестят ходенето при доктора! Помагат срещу сърдечни заболявания, затлъстяване и висок холестерол. Фибрите, които съдържат, са много важни за спиране на повторното усвояване на холестерола.

 • Авокадо

  Богато на витамини и минерали, авокадото често е наричано идеална храна. Всяко авокадо съдържа изумително количество от 4 грама протеини - повече от всеки друг плод! Освен това авокадото съдържа най-високата концентрация на мононенаситени мастни киселини сред всички плодове - съединения, които са изключително важни за доброто развитие на мозъка.

 • Краставица

  Краставиците съдържат в себе си 96% вода и са едни от най-хидратиращите зеленчуци, които можете да добавите към Нутрибомбата! Високото съдържание на вода е перфектно за кожата, за детоксикация и дори борба с раковите образувания.

 • Джикама

  Този кореноплоден зеленчук е култивиран в топлия климат на Мексиканския полуостров. С консистенция на ряпа и вкус на ябълка, джикамата сега расте на лози в Централна Америка, Карибите, региона на планините Анди и югоизточна Азия. Има ниско съдържание на калории, изобилие от фибри и нисък гликемичен индекс, което я прави чудесна за диабетици.

 • Кориандър

  Кориандърът е антиоксидантна суперхрана. Пълен е с диетични фибри, което е добре за намаляване на лошия холестерол и повишаване на добрия. Листата и семената съдържат редица основни летливи масла. Това е най-богатият растителен източник на витамин К, чудесен за костите.

 • Лайм (зелен лимон)

  Лаймът е лесен за включване към диетата. А разнообразието му от здравословни свойства просто го прави задължителен за хапване всеки ден! От грижа за кожата до добро зрение (витамин C в лайма и антиоксидантите помагат в борбата срещу стареенето на очите и макулната дегенерация), можеш да си сигурен, че правиш най-доброто за тялото си с доза пресен сок от лайм.

 • Superfood protein boost
  Протеините са важни за здравето на цялото тяло, като осигуряват изграждащи елементи за костите, мускулите, хрущялите и тъканите. За разлика от мазнините и въглехидратите, протеините не могат да бъдат натрупвани в тялото за по-късна употреба. Прочетете повече
 • Вода

  Важно условие да си направиш добре разбита Нутрибомба е да добавиш течна съставка. Водата обикновено е добър избор, тъй като тя е с неутрален вкус и не добавя никакви калории. Водата е отличен източник на хидратация! Една от най-честите причини за различни заболявания всъщност е недостатъчният прием на вода. Често дехидратацията се случва, без дори да го съзнаваме.

Top