Енергийни бустъри

Бадемово смути

Бадемово смути

Брой преглеждания : 7057

Начин на приготвяне

За да си осигуриш издръжливост, ти трябва лесно усвоим и дълготраен източник на енергия. Тази Нутрибомба осигурява прости захари от бананите и фурмите, които бавно се освобождават в кръвния поток, когато се съчетаят с протеини и здравословни мазнини от бадемовото масло. Идеално е за преди тренировка!

 • Спанак

  Е, няма да те направи мускулест като Попай Моряка, но със сигурност ще зареди тялото ти с богата доза хранителни вещества. В нежните, но толкова вкусни листа, са заключени пептиди, вид протеини, които намаляват кръвното налягане, противоракови фитонутриенти и молекули на витамин K, изграждащи костната система.

 • Бадемово масло (сурово)

  Омръзна ли ти от доброто старо фъстъчено масло? Замени го с тази вкусна алтернатива - бадемово масло! Бадемово масло съдържа витамин Е, калий, магнезий, желязо, калций и фосфор. Бадемите са добър източник на фибри, на протеини на растителна основа и здравословни мононенаситени мазнини. Само една лъжичка от това ядково изкушение в твоята Нутрибомба ще ти осигури изобилие от полезни здравословни вещества!

 • Фурми

  Фурмите се използват в много сурови десерти или енергийни закуски. Те са леснодостъпен източник на въглехидрати и захар, което ги прави чудесен избор за мигновена енергия (идеално за спортисти). Фурмите не само ще подсладят Нутрибомбата, но и ще те заредят с фибри и калий, друг важен компонент за спортисти, който предотвратява мускулни спазми.

 • Банан

  Любимите банани са лесни за храносмилане и съдържат калий, фибри, манган и витамин C, което ги прави отлична храна за деца и хора, възстановяващи се от болести. Те помагат за добрия сън, подобряват функциите на имунната система, като също така помагат за усвояването и задържането на калций в тялото.

 • Бадемово мляко

  Алтернативи на млякото и млечните продукти вече могат да се намерят навсякъде. Освен добре познатото соево мляко обаче, бадемовото е едно от най-популярните. Съдържа по-малко калории и предлага 50% повече калций от краве млякото. Не съдържа лактоза и казеин, но все пак трябва да се избягва от хора, алергични към ядки.

Top