Енергийни бустъри

Нутрибомба с кашу и боровинки

Нутрибомба с кашу и боровинки

Брой преглеждания : 4822

Начин на приготвяне

Прекрасна червена Нутрибомба със здравословни съставки, които най-вероятно имаш подръка - боровинки, кашу и овесени ядки! Пълна с антиоксиданти, които ще ти помогнат да прочистиш тялото си и да унищожиш вредните патогени. Тази Нутрибомба ще те зареди с енергия. За твой късмет тя е и със страхотен на вкус!

 • Спанак

  Е, няма да те направи мускулест като Попай Моряка, но със сигурност ще зареди тялото ти с богата доза хранителни вещества. В нежните, но толкова вкусни листа, са заключени пептиди, вид протеини, които намаляват кръвното налягане, противоракови фитонутриенти и молекули на витамин K, изграждащи костната система.

 • Боровинки

  Боровинките съдържат богат състав от микронутриенти, включително манган, витамин C и витамин K. Тези суперплодове са богати на фибри и са добре известни с противовъзпалителните и противораковите си химикали. Просто изплакни, преди да ги добавиш към своята Нутрибомба.

 • Ягоди

  Това сладко лакомство е пълно с феноли, които предпазват сърцето, намаляват риска от развиване на ракови заболявания и действат противовъзпалително. Ягодите имат много приятен аромат и могат да допълват голям избор от аромати и текстури. А това няма как да не ги превърне в идеалната добавка към твоята Нутрибомба. Изплакни внимателно и махни дръжчицата със сърцето, преди да ги прибавиш към Нутрибомбата.

 • Кашу

  Тези ядки могат да бъдат смлени, за да се превърнат в чудесна сладка алтернатива на фъстъченото и бадемовото масло. Ядките представляват семена с формата на бъбрек, част от плод, растящ на дървото кашу. Кашуто съдържа мед, манган, триптофан, магнезий и фосфор, а също така и полезни за сърцето мононенаситени мазнини.

 • Овесени ядки

  Овесът, също като ечемика, съдържа специални фибри - бета глюкани, ефективни за намаляването на нивата на холестерола. Пълнозърнестите храни, като овесените ядки, допринасят за приемането на антиоксиданти и помагат за регулиране нивата на кръвната захар, полезен начин за предпазване от диабет тип 2. А знаеш ли, че овесените ядки се използват като естествен лек срещу сърбеж?

 • Ленено семе

  Вкусните, хрупкави ленени семена са царе на омега-3 мастните киселини и предлагат чудесна алтернатива на химически получените омега-3 добавки. Те предоставят здравословна доза диетични фибри и съдържат органични съединения, които помагат за намаляване на холестерола и укрепване на костите.

 • Бадемово мляко

  Алтернативи на млякото и млечните продукти вече могат да се намерят навсякъде. Освен добре познатото соево мляко обаче, бадемовото е едно от най-популярните. Съдържа по-малко калории и предлага 50% повече калций от краве млякото. Не съдържа лактоза и казеин, но все пак трябва да се избягва от хора, алергични към ядки.

Top