Енергийни бустъри

Енергийна Нутрибомба

Енергийна Нутрибомба

Брой преглеждания : 14759

Съставки

Начин на приготвяне

Осигури си жизненост с вкусен и енергизиращ еликсир! Богато на фибри и на природни омега мастни киселини, съдържащи се в орехите, това смути подобрява здравето на сърцето и действа противовъзпалително. Идеално е за следобедно ободряване! Можеш да замениш зелето "спринг грийнс" с микс зелени салати.

 • Зеле "спринг грийнс"

  Зелето "спринг грийнс" прилича много на дивото зеле, но е с по-отворени и по-тъмни листа, които са малко по-горчиви от други сортове. Ако това не ти допада, не се притеснявай. Все пак може да се възползваш от невероятната доза витамин С, фолиева киселина и диетични фибри – трябва просто да добавиш зелето „спринг грийнс“ към Нутрибомба с плодове, те ще балансират вкуса на зелето.

 • Банан

  Любимите банани са лесни за храносмилане и съдържат калий, фибри, манган и витамин C, което ги прави отлична храна за деца и хора, възстановяващи се от болести. Те помагат за добрия сън, подобряват функциите на имунната система, като също така помагат за усвояването и задържането на калций в тялото.

 • Грозде

  Гроздето извършва истински чудеса за сърцето. Полифенолите в люспите му намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания и поддържат добри нива на холестерол в тялото. Няма нужда да махаш люспите и семките(ако има такива), когато прибавяш гроздето към Нутрибомбата си. Важно е да го измиеш добре.

 • Круша

  Крушите са хипоалергенни - с по-малък риск да предизвикат алергии - и с високо съдържание на диетични фибри, прочистващи червата. Те са свежи, маслени плодове, които съдържат мед и витамин C, борещи се със свободните радикали. За да приготвиш екстракт от круши в Нутрибулет, измий ги добре, нарежи ги наполовина и отстранете твърдото ядро, дръжката и семената. Може да оставиш кората.

 • Орехи

  Има причина орехите да приличат на малки мозъци! Те са могъщ източник на омега-3 мастни киселини, за които е доказано, че помагат да се подобри мозъчното здраве и паметта. Една унция (28 гр.) орехи ти осигурява 2.5 гр. алфа-линоленова киселина (АЛК) - растителния източник на омега-3, 2 гр. фибри, както и доза магнезии и фосфор за здрави кости.

 • Вода

  Важно условие да си направиш добре разбита Нутрибомба е да добавиш течна съставка. Водата обикновено е добър избор, тъй като тя е с неутрален вкус и не добавя никакви калории. Водата е отличен източник на хидратация! Една от най-честите причини за различни заболявания всъщност е недостатъчният прием на вода. Често дехидратацията се случва, без дори да го съзнаваме.

Top