Енергийни бустъри

Подмладяващо смути с кафяв ориз и боровинки

Подмладяващо смути с кафяв ориз и боровинки

Брой преглеждания : 5025

Съставки

Начин на приготвяне

Как да се почувстваш млад? С освежаващо смути! Вкусно и засищащо, съчетанието от кафяв ориз и боровинки е не само пълно с антиоксиданти и фибри, но и ще ти осигури енергията, от която се нуждаеш през деня.

 • Кафяв ориз

  Оризът е втората най-отглеждана култура в целия свят. На първо място е като храна за народите на Азия, Южна Америка и Индия, като им осигурява значително количество калории. Изследвания показват, че пълнозърнестият кафяв ориз може да намали риска от диабет, да намали нивата на холестерола и да помогне за поддържане на здравословно тегло.

 • Банан

  Любимите банани са лесни за храносмилане и съдържат калий, фибри, манган и витамин C, което ги прави отлична храна за деца и хора, възстановяващи се от болести. Те помагат за добрия сън, подобряват функциите на имунната система, като също така помагат за усвояването и задържането на калций в тялото.

 • Боровинки

  Боровинките съдържат богат състав от микронутриенти, включително манган, витамин C и витамин K. Тези суперплодове са богати на фибри и са добре известни с противовъзпалителните и противораковите си химикали. Просто изплакни, преди да ги добавиш към своята Нутрибомба.

 • Оризово мляко

  Оризовото мляко е познато с неутралния си вкус и често се използва при печене и готвене. Но пък съдържа повече калории, около 120 калории на чаша. Оризовото мляко не съдържа протеини и има по-ниско съдържание на калций и витамин D от някои от другите алтернативи. Но за сметка на това е добър заместител за хората, които имат алергии към млечни продукти, соя и ядки.

 • Мед

  Необработеният, органичен мед е чудесен за повишаване на често спадналата ни жизненост, благодарение на сладките въглехидрати. Медът е страхотен за облекчаване на възпалено гърло, сутрешно гадене и инфекции на пикочния мехур. Макар че се използва като обикновен подсладител, суровият мед е много по-полезен от рафинираната захар, декстроза и захароза.

 • Канела

  Малко канела към Нутрибомбата ще ти помогне да я подсладиш, без да добавяш захар! Канелата обаче има много повече полезни качества. Известно е, например, че има антиоксидантни, антидиабетни, противовъзпалителни и облекчаващи газовете свойства.

 • Вода

  Важно условие да си направиш добре разбита Нутрибомба е да добавиш течна съставка. Водата обикновено е добър избор, тъй като тя е с неутрален вкус и не добавя никакви калории. Водата е отличен източник на хидратация! Една от най-честите причини за различни заболявания всъщност е недостатъчният прием на вода. Често дехидратацията се случва, без дори да го съзнаваме.

Top