Енергийни бустъри

Сутрешно енергийно смути

Сутрешно енергийно смути

Брой преглеждания : 17268

Начин на приготвяне

Сутрин се чувстваш отпаднал и имаш нужда от голяма чаша кафе, за да започнеш деня си? Макар че моментално повишава енергията, консумацията на големи количества кофеин в крайна сметка води до изтощение. Трябва ти нещо повече за жизненост през целия ден. Трябва ти истинска енергия, която няма да изгубиш бързо. Тази вкусна рецепта е нискокалорична и е пълна с протеини.

 • Банан

  Любимите банани са лесни за храносмилане и съдържат калий, фибри, манган и витамин C, което ги прави отлична храна за деца и хора, възстановяващи се от болести. Те помагат за добрия сън, подобряват функциите на имунната система, като също така помагат за усвояването и задържането на калций в тялото.

 • Фъстъчено масло

  Сигурни сме, че обичаш филийки с фъстъчено масло и сладко, но сега ти даваме идея да добавиш малко изцяло натурално и органично фъстъчено масло към твоята Нутрибомба! Фъстъченото масло е богато на полезни мазнини и всъщност може да помогне при загубата на тегло, въпреки висококалорийния си състав. Пълно с фибри и протеини, фъстъченото масло помага да се поддържа усещането за ситост, като спира неочакваните скокове в апетита.

 • Кисело мляко

  Киселото мляко е чудесно разнообразие от обичайните видове протеини. То е страхотен източник на калций и съдържа малко въглехидрати (в полза на хората, които следят теглото си) и полезни бактерии. Спокойно може да го ползваш като полезна съставка в своята Нутрибомба, особено когато искаш да добавиш нещо за сгъстяване.

 • Какао (сурово, на прах, стърготини или зърна)

  Тази суперхрана на маите е шоколад в най-чистата му форма. Какаото е най-доброто природно средство за загуба на тегло и увеличаване на жизнеността. Суровото какао поддържа функциите на сърцето и съдържа най-висока концентрация на антиоксиданти от всяка храна в света! Помага за балансиране нивата на кръвната захар и оксигенатите в кръвта. Какаото е изключително богато на магнезий, хром, желязо, манган, фосфор, цинк и мед.

 • Канела

  Малко канела към Нутрибомбата ще ти помогне да я подсладиш, без да добавяш захар! Канелата обаче има много повече полезни качества. Известно е, например, че има антиоксидантни, антидиабетни, противовъзпалителни и облекчаващи газовете свойства.

 • Кубчета лед

  Да, Нутрибулет може да смели и лед! За да направиш ледени кубчета с максимални ползи за здравето, използвай филтрирана вода. Ако използваш големи кубчета, постави ги последни в чашата, така че острието да разреже първо тях. Използвай пулсиращия механизъм, за да ги нарежеш, след което настрой на режим задържане, за да приготвиш разкошна сладоледена Нутрибомба.

 • Вода

  Важно условие да си направиш добре разбита Нутрибомба е да добавиш течна съставка. Водата обикновено е добър избор, тъй като тя е с неутрален вкус и не добавя никакви калории. Водата е отличен източник на хидратация! Една от най-честите причини за различни заболявания всъщност е недостатъчният прием на вода. Често дехидратацията се случва, без дори да го съзнаваме.

Top