Отслабване

Доматено смути

Доматено смути

Брой преглеждания : 17245

Съставки

Начин на приготвяне

Зеленчуково смути, вкусен вариант за тези, които избягват плодове с висок гликемичен индекс. То ще ти помогне да отслабнеш. Разноцветните съставки са богати на бетакаротини, полезни за очите и костите, притежават и противоракови свойства.

 • Спанак

  Е, няма да те направи мускулест като Попай Моряка, но със сигурност ще зареди тялото ти с богата доза хранителни вещества. В нежните, но толкова вкусни листа, са заключени пептиди, вид протеини, които намаляват кръвното налягане, противоракови фитонутриенти и молекули на витамин K, изграждащи костната система.

 • Домат

  Разбира се, доматите имат безброй витамини, включително витамин A, C и E, но знаеш ли, че също така съдържат биофлавоноиди, които ти помагат с изгарянето на мазнини? Тези биофлавоноиди противодействат на възпаленията, което помага на естествените хормони за загуба на тегло в тялото, като лептин, да работят правилно. Същите биофлавоноиди помагат и в борбата с алергични реакции.

 • Морков

  Морковите са богати на разтворими фибри, а те помагат за намаляване на нивата на холестерол, като буквално го изтеглят от кръвта! Изобилие от бетакаротин помага за предпазване от някои видове рак, включително рак на стомаха, матката и устната кухина. А да не споменаваме колко са полезни за очите!

 • Магданоз

  Магданозът е още една богата на хлорофил суперзвезда в детоксикацията. Не трябва да го приемаме само за декорация на ястията! Добави го към твоята Нутрибомба, за да увеличиш състава на витамин K, витамин C и желязо. Може и да е учудващо, но тези зелени листенца съдържат мощни летливи масла, за които се смята, че спират развитието на туморите. Магданозът е особено полезен за хора с възпалителни заболявания като артрит и влошено здраве на сърцето.

 • Цвекло

  Този вкусен и засищаш зеленчук е нискокалоричен с нулево съдържание на транс и наситени мазнини. Богато е на натрий, магнезий, калций, желязо, фосфат и предлага изобилие от здравословни въглехидрати, които ще заредят тялото с енергия и ще те подготвят за динамичен ден.

 • Целина

  Целината е пълна с антиоксиданти и е ценна с диуретичните си свойства. Отлично действа за детоксикация, особено за бъбреците, тъй като намалява нивата на пикочна киселина в кръвта и понижава риска от бъбречни камъни. Макар и не особено богата на натрий, целината съдържа по-голямо количество от други зеленчуци. А това ще придаде леко солен вкус на Нутрибомбата ти!

 • Вода

  Важно условие да си направиш добре разбита Нутрибомба е да добавиш течна съставка. Водата обикновено е добър избор, тъй като тя е с неутрален вкус и не добавя никакви калории. Водата е отличен източник на хидратация! Една от най-честите причини за различни заболявания всъщност е недостатъчният прием на вода. Често дехидратацията се случва, без дори да го съзнаваме.

 • Superfood super reds
  Това е мощна антиоксидантна смесица от горски плодове, които помагат в борбата със стареенето. Тази уникална комбинация от съставки е полезна за сърцето и е формулирана да помогне с намаляването на оксидацията на клетките, свързана със стареенето. Прочетете повече
Top