Отслабване

Безвъглехидратна Нутрибомба за отслабване

Безвъглехидратна Нутрибомба за отслабване

Брой преглеждания : 27229

Съставки

Начин на приготвяне

Зеленчукова Нутрибомба е идеална за всеки, който следи въглехидратите в менюто си, независимо дали е за отслабване, или за балансиране на нивата на кръвната захар. Заради зеленчуковите си съставки, Нутрибомбата е с ниско съдържание на захари. Богата е на минерали и витамини, които помагат на сърдечно-съдовата и имунната система да функционират оптимално.

 • Спанак

  Е, няма да те направи мускулест като Попай Моряка, но със сигурност ще зареди тялото ти с богата доза хранителни вещества. В нежните, но толкова вкусни листа, са заключени пептиди, вид протеини, които намаляват кръвното налягане, противоракови фитонутриенти и молекули на витамин K, изграждащи костната система.

 • Чери домати

  Чери доматите са по-малки и сладки от обикновените домати, но имат подобни хранителни свойства. Те изобилстват от антиоксиданти и каротиноиди, както и ликопен, което ги прави особено полезни при сърдечни заболявания. Този плод (не зеленчук!) понижава холестерола и регулира мазнините в кръвта.

 • Моркова

  Морковите са богати на разтворими фибри, а те помагат за намаляване на нивата на холестерол, като буквално го изтеглят от кръвта! Изобилие от бетакаротин помага за предпазване от някои видове рак, включително рак на стомаха, матката и устната кухина. А да не споменаваме колко са полезни за очите!

 • Вода

  Важно условие да си направиш добре разбита Нутрибомба е да добавиш течна съставка. Водата обикновено е добър избор, тъй като тя е с неутрален вкус и не добавя никакви калории. Водата е отличен източник на хидратация! Една от най-честите причини за различни заболявания всъщност е недостатъчният прием на вода. Често дехидратацията се случва, без дори да го съзнаваме.

Top