Почувствай се щастлив

Нутрибомба с банан, манго и куркума

Нутрибомба с банан, манго и куркума

Брой преглеждания : 4241

Съставки

Начин на приготвяне

За да си осигуриш издръжливост, ти трябва лесно усвоим и дълготраен източник на енергия. Тази Нутрибомба съдържа прости захари от бананите и фурмите, които бавно се освобождават в кръвния поток, когато се съчетаят с протеините и здравословните мазнини от бадемовото масло. Идеална за преди тренировка!

 • Банан

  Любимите банани са лесни за храносмилане и съдържат калий, фибри, манган и витамин C, което ги прави отлична храна за деца и хора, възстановяващи се от болести. Те помагат за добрия сън, подобряват функциите на имунната система, като също така помагат за усвояването и задържането на калций в тялото.

 • Манго

  Мангото има високи нива на пребиотични диетични фибри, витамин C, различни полифеноли и провитамин A каротиноиди, които извършват чудеса за имунната система. Най-добрият начин да се подготви прясното манго за екстракция е да се измие плода, да се обели кората с нож и сърцевината да се отдели от ядрото.

 • Лайм (зелен лимон)

  Лаймът е лесен за включване към диетата. А разнообразието му от здравословни свойства просто го прави задължителен за хапване всеки ден! От грижа за кожата до добро зрение (витамин C в лайма и антиоксидантите помагат в борбата срещу стареенето на очите и макулната дегенерация), можеш да си сигурен, че правиш най-доброто за тялото си с доза пресен сок от лайм.

 • Куркума

  Чудесна е за разкрасителни маски, но е и полезна за здравето! Тази ярко жълта/оранжева подправка съдържа куркумин - съединение, което възпрепятства химикалите, предизвикващи възпаления. Полезно е да се приема и вътрешно, но и външно - за кожни проблеми или наранявания. Само две чаени лъжички съдържат 17% от необходимата дневна стойност (ДС) на манган и 10% от ДС желязо.

 • Мед

  Необработеният, органичен мед е чудесен за повишаване на често спадналата ни жизненост, благодарение на сладките въглехидрати. Медът е страхотен за облекчаване на възпалено гърло, сутрешно гадене и инфекции на пикочния мехур. Макар че се използва като обикновен подсладител, суровият мед е много по-полезен от рафинираната захар, декстроза и захароза.

 • Бадемово мляко

  Алтернативи на млякото и млечните продукти вече могат да се намерят навсякъде. Освен добре познатото соево мляко обаче, бадемовото е едно от най-популярните. Съдържа по-малко калории и предлага 50% повече калций от краве млякото. Не съдържа лактоза и казеин, но все пак трябва да се избягва от хора, алергични към ядки.

Top