Почувствай се щастлив

Смути с кокос, лайм и джинджифил

Смути с кокос, лайм и джинджифил

Брой преглеждания : 4059

Начин на приготвяне

Навън може да е студено, но това смути ще те накара да се почувстваш сякаш си на тропически плаж! Пълно е с витамин C за предпазване от зимните настинки. Но това не е всичко! Здравословните мазнини помагат срещу излишните килограми и подобряват здравето на сърцето. Това смути ще те преобрази отвътре навън. А има и страхотен вкус. Ако пък искаш да консумираш повече зеленолистни зеленчуци и витамин K, добави малко спанак за допълнителна доза здраве!

 • Банан

  Любимите банани са лесни за храносмилане и съдържат калий, фибри, манган и витамин C, което ги прави отлична храна за деца и хора, възстановяващи се от болести. Те помагат за добрия сън, подобряват функциите на имунната система, като също така помагат за усвояването и задържането на калций в тялото.

 • Неподсладени кокосови стърготини

  Може да се окаже трудно да намериш пресни кокосови орехи, освен в специализирани магазини, да не споменаваме и времето, необходимо за отваряне! Ако предпочиташ да пропуснеш тази част и да преминеш направо към яденето, опитай неподсладените кокосови стърготини! Обикновено се продават в пакети и представляват сушена кокосова сърцевина, която понякога се използва и за декорация при готвене.

 • Лайм (зелен лимон)

  Лаймът е лесен за включване към диетата. А разнообразието му от здравословни свойства просто го прави задължителен за хапване всеки ден! От грижа за кожата до добро зрение (витамин C в лайма и антиоксидантите помагат в борбата срещу стареенето на очите и макулната дегенерация), можеш да си сигурен, че правиш най-доброто за тялото си с доза пресен сок от лайм.

 • Фурма

  Фурмите се използват в много сурови десерти или енергийни закуски. Те са леснодостъпен източник на въглехидрати и захар, което ги прави чудесен избор за мигновена енергия (идеално за спортисти). Фурмите не само ще подсладят Нутрибомбата, но и ще те заредят с фибри и калий, друг важен компонент за спортисти, който предотвратява мускулни спазми.

 • Джинджифил

  Не е чудно, че джинджифилът има толкова голямо приложение, ползите за здравето са невероятни! Не само че джинджифилът се консумира като храна, но се използва като подправка и лекарство. Това вероятно се дължи на големия брой на летливи масла, съдържащи се в ароматния корен.

 • Кокосова вода

  Кокосовата вода се слави с откритите в съдържанието ѝ електролити, които хидратират по-добре и по-бързо от обикновена вода. Основният електролит в кокосовата вода е калият. Тя е с по-ниско съдържание на натрий от спортните напитки, но не съдържа добавена захар, изкуствени ароматизатори или оцветители!

Top