Почувствай се щастлив

Смути с витамин C

Смути с витамин C

Брой преглеждания : 4934

Съставки

Начин на приготвяне

Богато на витамин C смути, което помага за укрепване на имунната система, предпазва от болести през сезона на настинките и гриповете. Подсигури си здравето, подсили имунитета си, като опиташ тази цитрусова Нутрибомба, преди да почувстваш каквито и да е симптоми.

 • Портокал

  Известни с високата си концентрация на витамин C, сочните и сладки портокали притежават лечебни свойства, свързани с фитонутриентните им съединения. Цитрусите изглежда предлагат най-стабилна защита срещу есофагеалния, орофарингеалния/ларингеалния (уста, ларинкс и фаринкс) рак и рака на стомаха. Обели портокалите, преди да ги добавиш към Нутрибомба!

 • Сок от лайм

  Ах, няма нищо по-хубаво от прясно изстискан сок от лайм! Сладкият братовчед на лимона, лаймът, често се използва в сосове или изстискан в салата, но малко сок от лайм може да бъде чудесна добавка към всяка Нутрибомба.

 • Джинджифил

  Не е чудно, че джинджифилът има толкова голямо приложение, ползите за здравето са невероятни! Не само че джинджифилът се консумира като храна, но се използва като подправка и лекарство. Това вероятно се дължи на големия брой на летливи масла, съдържащи се в ароматния корен.

 • Морска сол

  Морската сол се извлича чрез изпаряване на морска вода. Често е смятана за по-здравословна и природна алтернатива на обикновената готварска сол, макар че химичният им състав е един и същ. Морската сол обаче има по-различен цвят и вкус, защото процесът на получаване оставя някои минерали, които не се намират в обикновената сол.

 • Мед

  Необработеният, органичен мед е чудесен за повишаване на често спадналата ни жизненост, благодарение на сладките въглехидрати. Медът е страхотен за облекчаване на възпалено гърло, сутрешно гадене и инфекции на пикочния мехур. Макар че се използва като обикновен подсладител, суровият мед е много по-полезен от рафинираната захар, декстроза и захароза.

 • Вода

  Важно условие да си направиш добре разбита Нутрибомба е да добавиш течна съставка. Водата обикновено е добър избор, тъй като тя е с неутрален вкус и не добавя никакви калории. Водата е отличен източник на хидратация! Една от най-честите причини за различни заболявания всъщност е недостатъчният прием на вода. Често дехидратацията се случва, без дори да го съзнаваме.

Top