Почувствай се щастлив

Смути за прочистване от токсините

Смути за прочистване от токсините

Брой преглеждания : 8120

Съставки

Начин на приготвяне

Наслади се на смути, което ще детоксикира тялото! Цвеклото и листата му са известни с прочистващите си свойства и високото съдържание на антиоксиданти, които помагат за изчистване на токсините от черния дроб и бъбреците. Цвеклото се слави и с диуретичните си свойства, а съдържанието на витамин C в лимона помага за извеждането на вредните токсини извън организма.

 • Цвекло

  Този вкусен и засищаш зеленчук е нискокалоричен с нулево съдържание на транс и наситени мазнини. Богато е на натрий, магнезий, калций, желязо, фосфат и предлага изобилие от здравословни въглехидрати, които ще заредят тялото с енергия и ще те подготвят за динамичен ден.

 • Целина

  Целината е пълна с антиоксиданти и е ценна с диуретичните си свойства. Отлично действа за детоксикация, особено за бъбреците, тъй като намалява нивата на пикочна киселина в кръвта и понижава риска от бъбречни камъни. Макар и не особено богата на натрий, целината съдържа по-голямо количество от други зеленчуци. А това ще придаде леко солен вкус на Нутрибомбата ти!

 • Лимон

  Искаш ли да балансираш нивата си на PH? Лимоните може да са кисели, но не се подлъгвай - те всъщност са страхотни за поддържане на алкалността на тялото, правят чудеса за храносмилателната система и служат за детокс, като помагат за прочистването на организма! За освежаваща Нутрибомба, добави лимонов сок, а не цял лимон. Така ще избегнеш кисело-горчивия вкус.

 • Лют червен пипер

  Добави малко жар към своята Нутрибомба с щипка лют червен пипер! Лютият червен пипер съдържа голямо количество витамин А и е чудесен за борба с възпаленията, болката и запека.

 • Вода

  Важно условие да си направиш добре разбита Нутрибомба е да добавиш течна съставка. Водата обикновено е добър избор, тъй като тя е с неутрален вкус и не добавя никакви калории. Водата е отличен източник на хидратация! Една от най-честите причини за различни заболявания всъщност е недостатъчният прием на вода. Често дехидратацията се случва, без дори да го съзнаваме.

Top