Почувствай се щастлив

Смути Горско цвете

Смути Горско цвете

Брой преглеждания : 3742

Начин на приготвяне

Особено полезно за здравето плодово смути! Богато е на противоракови съставки - авокадо, пълно с антиоксиданти, фитонутриенти, витамини и минерали; карфиол, който подобрява силите на тялото за прочистване и борба с възпаленията. Това го прави ценно за превенция от рак на гърдата, пикочния мехур, дебелото черво и простатата.

 • Кейл (къдраво зеле)

  Къдравото зеле има много висока концентрация на два важни антиоксиданта - каротиноиди и флавоноиди, за които е доказано, че помагат за предпазване от рак на пикочния мехур, гърдата, дебелото черво, яйчника и простатата. Кейлът съдържа богато разнообразие от витамини и минерали, които подобряват здравето и прочистват сърдечно-съдовата система.

 • Авокадо

  Богато на витамини и минерали, авокадото често е наричано идеална храна. Всяко авокадо съдържа изумително количество от 4 грама протеини - повече от всеки друг плод! Освен това авокадото съдържа най-високата концентрация на мононенаситени мастни киселини сред всички плодове - съединения, които са изключително важни за доброто развитие на мозъка.

 • Горски плодове (микс)

  Опаковките с горски плодове обикновено са замразени и техните полезни свойства зависят от включените продукти. Горските плодове съдържат фитохимикали и флавоноиди, които им придават яркия цвят, но и предпазват от определени видове рак. Ягодите и боровинките, например, съдържат високи нива на витамин C.

 • Карфиол

  Братовчед на броколито, карфиолът е с ниско съдържание на калории и високо съдържание на витамини и минерали, което го прави по-здравословен от каквото и да е! Това кръстоцветно зеленчуково растение е с високо съдържание на витамин С и антиоксиданти, важни за възстановяването на тъканите в тялото.

 • Зелен чай (японски зелен чай матча на прах)

  Зеленият чай предоставя здравословна доза кофеин без добавена захар или мляко, които обикновено придружават чашите сварено кафе. Една доза зелен чай матча на прах, от друга страна, се равнява на около десет чаши сварен зелен чай. Матча от дълги времена се използва заради антиоксидантните си качества, като освен това ускорява детоксикацията, подобрява енергията и изгаря калории.

Top