Артишок

Артишок

Подобно на целината, артишокът намалява пикочната киселина в кръвта, като помага да се алкализира тялото. Този зеленчук е страхотен източник за фибри, антиоксиданти, витамин K (за здраве на костите и кръвосъсирването), калий, мед за строежа на червените кръвни телца.

Ползи за здравето

  • Помага за подобряване на бързината на кръвосъсирването
  • Може да помогне да се понижат нивата на холестерола
  • Един от най-богатите на антиоксиданти зеленчуци
  • Съдържа инсулин, който стабилизира кръвната захар

Избор

Не се притеснявай за приготвянето му, свикнеш ли веднъж, няма да се върнеш към консервите. Избирай сочни глави артишок със здраво събрани листа и тежки за размера си. Издърпай едно листо, за да се увериш, че няма черни петна. Може да го съхраняваш в хладилника в найлонов плик до една седмица.

Принтирай
Top