Белгийска ендивия

Белгийска ендивия

Ендивията е зеленолистно растение, близък родственик на цикорията. Леко горчивият ѝ вкус се съчетава добре в почти всяка Нутрибомба. Спокойно може да я хапваш и сурова или сготвена. Пълна е с хранителни вещества, сред които витамин A, фолиева киселина, витамин C и диетични фибри, което я прави отлично средство за предпазване от сърдечни болести.

Ползи за здравето

  • Богата на витамин E, стабилизиращ антиоксидант
  • Витамин C я прави средство за укрепване на имунитета
  • Намалява риска от Алцхаймер и рак на простатата
  • Намалява холестерола

Избор

Качествените глави ендивия трябва да са хрупкави и с бледи жълто-зелени върхове. Ендивията обикновено расте през цялата година, но най-вече в края на есента и през ранна пролет.

Принтирай
Top