Броколи

Броколи

Броколито е изключително полезно. Богато е на витамин A, витамин C, фолиева киселина и калций, но най-важното е колко много фибри съдържат тези малки зелени гроздове! То осигурява и двата вида фибри - разтворими и неразтворими, от които се нуждае тялото, само в една порция. Здравните организации препоръчват да се консумират няколко порции кръстоцветни зеленчуци на седмица, заради техните свойства, предпазващи от болести и рак, затова не се колебай!

Ползи за здравето

  • Съдържа мощни противоракови съединения
  • Съдържа повече витамин C от портокалите
  • Чудесен източник на лесно усвоим калций
  • Лек диуретичен ефект

Избор

Най-доброто време да си хапваш този страхотен зеленчук е през студените месеци между октомври и април, макар че обикновено се продава през цялата година. Внимавай цветните глави да са по-тъмни от стъблата и да са компактни и твърди.

Принтирай
Top