Черни маслини

Черни маслини

Основна съставка в средиземноморската кухня, маслините играят важна роля за поддържане на здравето на сърцето. Повечето от мазнините им са мононаситени, подобно на тези, които се срещат в авокадото и ядките. Маслините са богати на витамин Е, антиоксидант, който спомага за функциите на имунната система и клетъчното здраве. Любопитен факт за маслините - не могат да бъдат консумирани директно от дървото. Маслините изискват специална обработка, за да се намали горчивия им вкус.

Ползи за здравето

  • Открито е, че предпазват от сърдечни заболявания
  • Хидратиращи и полезни за кожата: предпазват от рак на кожата и преждевременно остаряване
  • Чудесен източник на желязо, а витамин Е в маслините помага да се неутрализират свободните радикали

Избор

Маслините обикновено се продават в консерва, която може спокойно да се съхранява за 1-2 седмици след отваряне, стига да ги преместиш от оригиналния контейнер в безопасна за хладилник херметична кутия. Тези, които се продават в стъклени буркани, могат да се съхраняват в тях до два месеца. Много магазини вече продават насипни маслини, което е идеална възможност да експериментираш с различни вкусове и сортове!

Принтирай
Top