Двуспорова печурка

Двуспорова печурка

Нашите любими печурки (от същото семейство като обикновената и горската печурка) са показали, че повишават имунната система и имат противовъзпалителни свойства точно толкова, ако не и повече, колкото техните екзотични родственици (пр. гъбите шийтаке). Тези гъби са също така супер полезни за жени, които са изложени на риск от хормонално зависим рак на гърдата, поради тяхното съдържание на конюгирана линолова киселина (CLA). Печурките осигуряват значителни количества витамин D, витамин от който много от нас имат недостиг, поради постоянното ни пазене от слънцето и малкото храни, съдържащи витамин D. Витамин D е от съществено значение за здравето на костите, но играе и роля за превенцията на множество различни заболявания. Печурките попиват голямо количество вода. При почистване, използвай минимално количество вода, като просто ги избършеш с влажна кърпа. И пънчето, както и шапката, са безопасни за ядене.

Ползи за здравето

  • Противовъзпалителни свойства
  • Една от малкото храни, съдържаща витамин D
  • Укрепват имунната система
  • Може да намалят риска от развитие на рак, зависещ от половите хормони

Избор

Печурките са най-добри кафяви, закръглени и твърди на допир. Избягвай набръчкани гъби или такива които имат мокри или лигави петна.

Принтирай
Top