Дюля

Дюля

Добре познаваме този ароматен плод, близък родственик на ябълката и крушата, който произлиза от страните с топъл климат в югозападна Азия. Може да се яде сурова, но често се използва за приготвяне на желета или компоти. Дюлите са отличен източник на витамин C, който помага за намаляване на риска от сърдечни заболявания и подсилва имунитета.

Ползи за здравето

  • Богата на диетични фибри
  • Има антивирусните свойства
  • Честата консумация помага за храносмилането и понижаването на нивата на холестерола

Избор

Избери си твърди дюли с бледа жълта кора. Избягвай плодове с потъмняла кожа или меки части и ги съхранявай внимателно, защото лесно се натъртват. Обикновено дюлята трябва да престои, за да може директно да се хапва.

Принтирай
Top