Джакфрут (Индийско хлебно дърво)

Джакфрут (Индийско хлебно дърво)

Този странен плод може да прилича на нещо, излязло от филма "Пришълеца", но сладкият му вкус и множество ползи за здравето го правят особено ценен за похапване. Джакфрутът е тропически плод, който може да достигне до 32 кг и се отглежда главно в южна и югоизточна Азия. Пълен е с витамини, хранителни вещества и антиоксиданти, които ни помагат да останем здрави - а тропическият му вкус ще те отведе в Ямайка или Тайланд, на пясъчен плаж с фантастичен залез. Супер!

Ползи за здравето

  • Богато съдържание на витамин C, който подсилва имунната система
  • Има свойства, които лекуват язви и храносмилателни проблеми
  • Съдържа натрий, отличен за намаляване на кръвното налягане
  • Богат на прости захари, които осигуряват бързо зареждане с енергия

Избор

Джакфрутът трябва да е леко мек при натиск, да мирише добре. Издържа до 7 дни в хладилника. Това е сочен плод и лесно се размазва! Подготви го, като го нарежеш на четвъртини и отстрани кората. Ядивната част са влакнести жълти семенници, макар че много култури готвят и варят и семената.

Принтирай
Top