Джикама

Джикама

Този кореноплоден зеленчук е култивиран в топлия климат на Мексиканския полуостров. С консистенция на ряпа и вкус на ябълка, джикамата сега расте на лози в Централна Америка, Карибите, региона на планините Анди и югоизточна Азия. Има ниско съдържание на калории, изобилие от фибри и нисък гликемичен индекс, което я прави чудесна за диабетици.

Ползи за здравето

  • Ниското съдържание на калории прави джикамата страхотна за хората, които искат да отслабнат
  • Стимулира полезните бактерии за здрави черва
  • Високи нива на калций за здраво сърце и намалява риска от сърдечни заболявания

Избор

Търси твърди, закръглени грудки. Съхранявай на хладно и тъмно място до четири седмици или в хладилника след разрязване.

Принтирай
Top