Грах шугър снеп

Грах шугър снеп

Тези плоски грахови шушулки са леко сладки и най-често се използват във вкусните китайски пържени ястия, към които добавят освежаваща хрупкавост. Но знаеш ли, че можеш да прибавиш цели малки шушулки към твоята Нутрибомба? Богати на витамин K, те са отлични за здравето на сърцето и костите. Съдържат също B6, друг страхотен витамин за здравето на костите, който намалява натрупването на молекулите, които причиняват остеопороза. Отличен източник на витамин C, те правят чудеса за имунната система. Има ли нещо, което тези малки грахчета не могат да направят?

Ползи за здравето

  • Чудесен източник на фолиева киселина, подобряваща здравето на сърцето
  • С ниско съдържание на калории и богати на фибри, страхотни за хората, искащи да отслабнат
  • Витамин C предпазва ДНК структурите и укрепва имунната система

Избор

Важно е шушулките да са твърди и свежи. Както подсказва името им на английски, те не трябва да се огъват, а да се прекършват (англ. "snap"). Съхранявай ги до една седмица в хладилника в здраво запечатано найлоново пликче.

Принтирай
Top