Кайсии

Кайсии

Кайсиите, роднина на прасковата и синята слива, са кисел плод, отличен източник на бетакаротини, витамин C и фибри. Сочни и свежи кайсии ще намериш, разбира се, през лятото, но сушените кайсии се продават през цялата година. Но за да се възползваш от изобилието на антиоксиданти, най-добре е да търсиш свежи, напълно узрели кайсии.

Ползи за здравето

  • Отличен източник на бетакаротин за добро зрение
  • Използват се като разхлабително за облекчаване на запек
  • Богати на кръвоизграждащо желязо
  • Открито е, че помагат при респираторни заболявания като сухо гърло, кашлица, астма, бронхит и емфизема

Избор

Когато кайсиите узряват, тяхната бледо жълта кора започва да омеква и да става по-оранжева. Те трябва да се съхраняват в хладилник и да се използват възможно най-бързо. Измий кайсиите внимателно със студена вода и ги нарежи за твоята Нутрибомба.

Принтирай
Top