Камби (червени, зелени, жълти, оранжеви)

Камби (червени, зелени, жълти, оранжеви)

Цветът на камбите се променя, докато зреят. Сладките червени чушки са всъщност узрели зелени камби. Червените, оранжевите и жълтите камби са по-сладки в сравнение със зелените, които имат горчив вкус. Те са чудесен източник на антиоксидантите витамин C и витамин A, като съдържат около 290% от дневния прием на витамин C и 105% от дневния прием на витамин А. Фибрите, ликопенът и витамин B6 са други полезни съставки на тези зеленчуци. За да ги приготвиш за Нутрибомба, измий ги под течаща вода, нарежи ги, отстрани дръжката, семената и ципите.

Ползи за здравето

  • Поддържат доброто кръвообращение
  • Съдържат зеаксантин, който предпазва от катаракт
  • Съдържат капсаицин, който подобрява метаболизма

Избор

Важно е камбите да са ярко оцветени, твърди, с лъскава гладка кора. Съхранявай ги до 5-7 дни в хладилника в найлонова торба, но без да ги миеш.

Принтирай
Top