Кашу

Кашу

Тези ядки могат да бъдат смлени, за да се превърнат в чудесна сладка алтернатива на фъстъченото и бадемовото масло. Ядките представляват семена с формата на бъбрек, част от плод, растящ на дървото кашу. Кашуто съдържа мед, манган, триптофан, магнезий и фосфор, а също така и полезни за сърцето мононенаситени мазнини. Сред тях е и олеиновата киселина, която ще намериш в зехтина и която поддържа сърцето здраво. Медта играе важна роля за гъвкавостта на кръвоносните съдове, костите и ставите. Магнезият също помага за изграждането на здрави кости и балансира нервната система (следователно намалява и кръвното налягане). Макар че ядките са висококалорични, изследванията показват, че хората, които консумират значителни количества ядки на ден, имат по-малък риск от напълняване. Хвърли шепа кашу за маслена добавка към Нутрибомбата.

Ползи за здравето

  • Добър източник на мед за здрави кръвоносни съдове, щитовидна жлеза, кости и стави
  • Помага да се успокоят нервите и мускулите
  • Източник на полезни за сърцето мазнини
  • Подхранва сухата кожа

Избор

Винаги купувай сурово кашу! Може да купиш пакетирано или насипно. Както при избора, избягвай сбръчкани ядки или миризма на развалено. Съхранявай в добре затворена кутия. Може да ги държиш шест месеца в хладилника или една година във фризера.

Принтирай
Top