Кедрови ядки

Кедрови ядки

Кедровите ядки са висококалорични. Но това не бива да те спира да ги хапваш! Мазнините им са главно мононенаситени като олеинова киселина, която помага за намаляване на нивата на лошия холестерол, за повишаване на нивата на добрия холестерол и понижаване на риска от кардиоваскуларни заболявания. Подобно на маслините и някои билки, кедровите ядки често се използват в Средиземноморската диета. А за нея се знае, че предпазва от заболяване на коронарната артерия и инсулт, като спомага за здравословен профил на кръвните липиди.

Ползи за здравето

  • Богати на витамин A, изключително полезен за остротата на зрението
  • Помагат за изграждане на по-здрави кости, благодарение на това, че съдържат витамин D
  • Помагат за отслабване, като поддържат чувството на ситост

Избор

Повечето кедрови ядки се продават вече обелени и могат бързо да се развалят, което се дължи на високото им съдържание на мазнини. Всеки път преди употреба ги помириши, за да се увериш, че не са се развалили. Продават се опаковани или насипно.

Принтирай
Top