Копър

Копър

Добави тръпчив вкус към Нутрибомбата със свеж копър! Тази средиземноморска подправка се използва често както в нашата, така и в германската и скандинавската кухня - в сосове, салати, масла и др. Копърът е богат на флавоноиди и монотерпени и служи като антибактериално средство. Отличен източник е на калций, спомага за намаляване на загубата на костна маса, ефект на менопаузата, и състояния като ревматоиден артрит.

Ползи за здравето

  • Силно антиоксидантно действие
  • Помага с преборването на вътрешни и външни инфекции
  • Притежава свойства, които могат да помогнат за подобряване на храносмилателните функции
  • Използва се като лек против главоболие още от древността

Избор

Копърът може да се намери в почти всички вериги хранителни магазини в секцията за подправки. Избирай свеж, а не изсушен копър, когато е възможно. Съхранявай копъра в хладилник, увит в навлажнена хартиена кърпа или с накиснати във вода стебла.

Принтирай
Top