Кресон

Кресон

Като много от другите зеленолистни растения, този вид притежава ценни пречистващи свойства, благодарение на хлорофила. Това е богат източник на витамин A и C и добър източник на калций. Кресонът обаче има малко по-остър вкус, така че преди да го използваш, опитай първо някои от зеленолистните растения с по-мек вкус, като спанак и маруля. Изплакни добре и изрежи големите твърди стъбла, преди да го пуснеш в чашата.

Ползи за здравето

  • Предоставя калций за здрави кости
  • Богат на лутеин за добро зрение
  • Добър източник на рядко консумирания минерал йод

Избор

Избирай кресон с тъмнозелени, хрупкави листа, без признаци за пожълтяване, увяхване или разтичане на стъблата. Ароматът му трябва да е леко пикантен. Може да го съхраняваш до 4 дни в хладилника, като увиеш добре листата.

Принтирай
Top