Лющен грах

Лющен грах

Как ти звучи супа от лющен грах? Всъщност е много полезна! Тези грахчета са хранителни суперзвезди, много богати на фибри, които помагат да се стабилизира кръвната захар, да се намали холестерола, да се подобри храносмилателната функция. Помагат и за предпазване от някои видове рак, засищат лесно, което пък е в помощ при контрола на теглото. Лющеният грах се предлага в два сорта - зелен и жълт, но двата са взаимозаменяеми. Използвай лющения грах вместо нахут в хумуса, в супи или го хвърли в своя Нутрибулет, след като го сготвиш, за да си направиш основа, пълна с фибри.

Ползи за здравето

  • Помага да се стабилизира кръвната захар
  • Спомага за редовно движение на червата
  • Може да помогне да се понижат нивата на лошия холестерол

Избор

Сушеният грах се нуждае от предварителна подготовка - трябва да се накисне и сготви, преди да се използва в рецепта. Макар да е труден за приготвяне, сушеният грах обикновено притежава по-добър вкус и текстура - има по-силен аромат и твърда консистенция. При покупка гледай лющеният грах да не съдържа влага, да не е напукан или сбръчкан.

Принтирай
Top