Мандарина

Мандарина

Мандарината е разновидност от семейството на портокалите и има много сортове: сацума, овари, клементина, тангор. Известни са с високата си концентрация на витамин C, сочните и сладки мандарини притежават лечебни свойства, свързани с фитонутриентни съединения. По принцип цитрусите предлагат най-стабилна защита срещу есофагеалния, орофарингеалния/ларингеалния (уста, ларинкс и фаринкс) рак и рака на стомаха. Обели ги, преди да ги добавиш към Нутрибомба!

Ползи за здравето

  • Богата на витамин C, за намаляване симптомите на грипа
  • Може да помогне за предпазване от рак на респираторната система и стомаха
  • Добър източник на полезни за сърцето съединения и фибри

Избор

Търси плодове, които са твърди и тежки за размерите си. Избягвай такива с пукнатини, меки петна или мухъл. Яркият цвят невинаги е показател за качество. Съхранявай на хладно и тъмно място за няколко дни, но трябва да се приберат в хладилник, за да се увеличи годността им.

Принтирай
Top