Нопал

Нопал

Нопалът е ядлив кактус с разнообразие от здравословни свойства, познат още като бодлива круша. Тези съкровища обикновено се отглеждат в Мексико. С техния мек вкус и текстура, подобна на тази на аспержите, те бързо се превръщат в любим продукт за много хора. Имат антиоксидантен ефект, благодарение на съдържанието на осем различни флавоноида. Според направените изследвания, нопалът влияе позитивно на нивата на кръвната захар - чудесен е за диабетиците, които искат да намалят нивата си на глюкоза!

Ползи за здравето

  • Помага за регулиране на нивата на кръвната захар
  • Богат на протеини и нискокалоричен, което прави нопалът чудесна храна за отслабване
  • Богат на витамин C, магнезий и фибри
  • Може да предостави защита от язви

Избор

Когато купуваш пресен нопал, търси с ярък зелен цвят и с твърда текстура. Най-добре е да го взимаш с отстранени бодли. Може да го откриеш и в консерва, бутилиран или в сушена форма.

Принтирай
Top