Рукола

Рукола

Познат също като "ракета", този ароматен, пиперлив зеленолистен зеленчук е богат на фолиева киселина и антиоксидантните витамини A и C. Като други кръстоцветни растения, руколата е особено полезна за предпазване от някои видове рак. Богата е на хлорофил, природна енергия и детоксикиращи съединения.

Ползи за здравето

  • Подобрява метаболизма и помага при отслабване
  • Богата е на витамини А и С
  • Намалява нивото на кръвната захар и помага при анемия

Избор

Въпреки че в България има идеални климатични условия за отглеждането на рукола, в магазините ще откриеш такава, внос от Германия или Холандия. При избора ѝ гледай листата да са свежи и чупливи, да няма повехнали и потъмнели. Съхранявай я в хладилник и я режи непосредствено преди консумация.

Принтирай
Top