Ряпа

Ряпа

Ряпата е силно хранителен, богат на скорбяла, кореноплоден зеленчук със само около една трета от калориите в картофите. Член на семейството на зелето, ряпата съдържа също категория фитонутриенти, наречени индоли, които могат да намалят риска от развитие на рак на белите дробове и колоректален рак. Репите са известни като добър източник на антиоксиданти, минерали, витамини и диетични фибри. Листата на репите също са хранителни и са перфектни за твоята Нутрибомба!

Ползи за здравето

  • Може да намали риска от развитие на определени видове рак
  • Високо съдържание на витамин C, което помага да се подсили имунната система
  • Богати на фибри, отлични за здравето на храносмилателната система

Избор

За предпочитане е да избираш по-дребни репи, тежки за размерите си и с чиста кора. Обърни внимание и на листата, ако имат такива. Те трябва да са големи и зелени.

Принтирай
Top