Швейцарско цвекло

Швейцарско цвекло

Швейцарското цвекло предлага диетични фибри, които помагат за регулиране на нивата на кръвната захар по време на храносмилането. Съдържа също изобилие от витамин C, E и K, бета-каротин, манган и антиоксиданти.

Ползи за здравето

  • Отличен източник на каротин и хлорофил
  • Може да облекчи запека
  • Поддържа здравето на черния дроб и белите дробове

Избор

Хубавото цвекло трябва да е със свежи зелени листа, с хрупкави стъбла, без петна. Не изплаквай цвеклото, преди да го прибереш, тъй като от влагата увяхва и загнива бързо. Увий цвеклото в найлонова торбичка, изкарай от нея излишния въздух и съхранявай в хладилник до пет дни.

Принтирай
Top