Сибирски лук

Сибирски лук

Тази многогодишна билка за първи път е открита в сибирските планини. Със сладък, лек вкус на лук, сибирският е различен от зеления или пресния кромид и расте на слънце и в дренирани почви. Той е с високо съдържание на диетични фибри, антиоксиданти и витамин А и се използва главно във френските и средиземноморските ястия - може дори да си го виждал в любимата си супа като гарнитура!

Ползи за здравето

  • Високо съдържание на полезното вещество алицин, което спомага за намаляване на холестерола и кръвното налягане
  • Съдържанието на антиоксиданти помага за превенцията на рак и вредата от свободните радикали

Избор

Свежият сибирски лук на връзки ще откриеш в секцията за зеленчуци в местния магазин. Стръковете трябва да бъдат твърди, с равномерен тъмнозелен цвят. По-големият сибирски лук е възможно да има по-остър вкус, за по-мек вкус, купувай по-млади стръкове.

Принтирай
Top