Сладки картофи

Сладки картофи

Сладките картофи, често в оранжев и тъмнолилав цвят, понякога са наричани ямс в Америка, но това не е същият западноафрикански корен. Оранжевите сладки картофи са едни от най-богатите източници на бетакаротини, които повишават производството на витамин А в кръвта (повече от морковите). Лилавите сладки картофи са пълни с антоцианини, които са с мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства (повече от боровинките). За да е максимално здравословна ползата от сладките картофи, ти препоръчваме да добавиш към твоята Нутрибомба малко мазнини, например супена лъжица зехтин. Запари сладките картофи, веднага след като ги нарежеш и влязат в прикосновение с въздуха, за да избегнеш оксидация.

Ползи за здравето

  • Отличен източник на каротиноидни антиксиданти
  • Помагат да се стабилизира кръвната захар
  • Противовъзпалителни свойства
  • Често се използват за потискане на захарния глад

Избор

Избирай органични, ако е възможно. Кората на сладките картофи е изключително полезна, но комерсиално отглежданите сортове обикновено съдържат боя или восък. Съхранявай на тъмно и хладно място, но не и в хладилника.

Принтирай
Top