Сушени кайсии

Сушени кайсии

Сушените кайсии са много хранителни. От 2 килограма пресни кайсии при изсушаване се получава половин килограм сушени кайсии (т.е. повече хранителни вещества, опаковани в по-малък пакет)! Оранжевият цвят показва изобилие на бетакаротин, който запазва доброто зрение, понижава стреса и забавя стареенето. Желязото е друг ключов хранителен елемент в сушените кайсии - помага за доброто кръвообращение и разпределение на кислород в кръвта. Калций, калий, фосфор, антиоксидантният витамин С също са в изобилие. Сушените кайсии облекчават запека и лошото храносмилане.

Ползи за здравето

  • Помагат за запазване на доброто зрение
  • Богати на желязо
  • Помагат за облекчаване на симптомите на храносмилателни проблеми като запек и лошо храносмилане
  • Известни са със свойствата си за облекчаване на респираторни заболявания като сухота в гърлото, кашлица, астма, бронхит и емфизема

Избор

Избери органични сушени кайсии, за да си гарантираш, че не са били обработвани с газ на серен диоксид, за да се удължи срокът им на годност. Съдържат серни съединения, които може да предизвикат нежелани реакции при някои хора, включително страдащи от астма и сярна чувствителност. Продават се насипно или предварително опаковани.

Принтирай
Top