Ябълков сок

Ябълков сок

При процеса на приготвяне на ябълковия сок се губят фибрите и се повишава концентрацията на естествени захари, но той е чудесно средство за хидратация. Използва се и за облекчаване на запек, така че трябва да се консумира в ограничени количества. Ако го приготвяш за деца, разреди го с вода, за намалиш количеството на захарта. Прекрасният аромат и сладостта на ябълковия сок го правят страхотна добавка към твоята Нутрибомба.

Ползи за здравето

  • Пектиновите фибри, които се съдържат в ябълките, помагат за намаляване на холестерола и поддържат полезните бактерии в дебелото черво.
  • Ябълковият сок може да помогне за облекчаване на запека
  • Съдържа ябълчена киселина, която може да помогне за облекчаване на симптоми, свързани с фибромиалгия, и подобрява метаболизма в тялото

Избор

Нашата препоръка е да не купуваш готови сокове, за да избегнеш вредните съставки. Но може да си го приготвиш сам! Купи си сочни органични ябълки, но внимавай в избора - в големите магазини се продават ябълки, третирани с много пестициди. Ако все пак предпочиташ да си купиш готов сок, имай предвид, че най-вероятно ще съдържа добавена захар и по-малко полезни вещества, тъй като те се загубват в процеса на пастьоризация.

Принтирай
Top