Зелен фасул

Зелен фасул

Понякога наричан с френското му име, haricot vert, зеленият фасул е много разнообразен зеленчук. Той е от същото семейство като боба пинто, черния и червения фасул и е един от малкото сортове, които често се ядат пресни.

Ползи за здравето

  • Има по-силни антиоксидантни свойства от другите видове фасул и грах
  • Съдържа противовъзпалителни омега-3 мастни киселини
  • Богат на минерала манган, който подобрява здравето на костните структури

Избор

Зеленият фасул е най-сладък и най-евтин през лятото до началото на есента. Търси фасул, който е ярко зелен на цвят и много твърд на пипане. Винаги избирай органичен вариант. Също може да купиш замразен зелен фасул, тъй като той запазва полезните си качества до 6 месеца във фризера.

Принтирай
Top