7 неща, които да направите сега, за да сте във форма през лятото

7 неща, които да направите сега, за да сте във форма през лятото

Усеща се във въздуха, нали? Лятото, това имаме предвид. То наближава все повече и всички се вълнуваме от това. Но ако искате да покажете привлекателна фигура на плажа, трябва отсега да започнете подготовката. Ето 7 неща, които трябва да направите, за да можете с гордост да покажете тялото си на плажа…

1: Започнете да се храните правилно

Рецептата да се отървете от тези излишни килограми, които натрупахте през зимата е лесна: трябва да намалите калориите. Можете да направите една пролетна диета, защо не помислите за „един ден само на ябълки“? Намалете и количеството сладки неща, които ядете. Това е добър старт по пътя за постигане на по-слабо и привлекателно тяло.

2: Излезте навън

Излезте навън и бъдете активни на слънце! Преди всичко, така ще се подготвите за летния тен. Освен това, ще изгорите излишни калории, за да помогнете и на хранителната си диета. Ще помогнете на тялото си да се събуди от зимния сън, за да можете да направите и по-сериозни тренировки през следващите седмици. Направете си дълги разходки, карайте колело, тичайте, отидете на екскурзия в планината или да берете гъби в близката гора.

3: Стегнете мускулите

Здравословна диета и няколко часа, прекарани на слънце, няколко пъти в седмицата определено е добър старт, но няма да стегне мускулите ви така, че да направите впечатление на плажа. Трябва да вложите повече усилия в оформянето на мускулите. Първите седмици може да бъдат за възстановяване на активността, но после трябва постепенно да започнете по-сериозни упражнения за оптимални резултати. Лятото ще настъпи само след няколко месеца, а вие разполагате с достатъчно време, за да оформите секси мускулите за които мечтаете.

4: Отидете да си купите нов бански

…и изберете няколко, които разкриват повече и стягат на определени места, където тялото има по-смели извивки. След това се вижте в огледалото и преценете дали гледката ви харесва. Ако сте доволни от резултата, няма да имате проблеми на плажа. Ако това не е така, ще подобрите мотивацията си да ходите редовно на фитнес, за да постигнете желаната форма в оставащите месеци…

5: Не пушете и не пийте

Новогодишните решения може би са позабравени, но можете да вземете решение сега през пролетта, за да сте във форма през лятото. Наистина ли е необходимо отново да казваме, че алкохолът съдържа много калории и разрушава мускулите? Пушенето пък намалява енергичността ви и прави кожата да изглежда с няколко години по-стара. Спрете да пиете и да пушите сега, а пък през лятото може да си позволите няколко шота текила на плажното парти…

6: Подгответе градината си за пролетта

Тичане по 5-10 километра на ден или ходене на фитнес 3 пъти в седмицата може да ви омръзне след известно време. Това ще ви демотивира и ще изгубите всички постигнати досега резултати. Не го преживявайте много, когато се случи, а си вземете ден-два почивка за работа в градината. Подгответе я за пролетния растеж - така ще разнообразите физическите дейности и ще изгорите няколко излишни калории.

7: Изберете къде ще почивате през лятото

Вярно е, че е малко рано да правите планове за лятото и резервации, но само като погледнете красивия плаж на избраната от вас дестинация ще се мотивирате да направите повече, за да изглежда тялото ви привлекателно в бански. Не ви се вярва? Намерете сега в интернет снимка на плаж, който искате да посетите и си представете как стоите там със сегашното си тяло, заобиколени от жени и мъже с красиви, добре оформени, секси тела. Мотивирахте ли се да започнете веднага?

Top