Нутрибомбата, която си приготвя един 51-годишен веган в супер форма

Нутрибомбата, която си приготвя един 51-годишен веган в супер форма

Състезателят по ултра-издръжливост и автор на бестселъри успя да избяга 40 мили и плува още 6 покрай 26 острова в Стокхолмския архипелаг като част от Световното първенство по плуване-бягане през миналата година. Рич Рол е наричан от доста хора веганът в най-добра форма в света. Но невинаги нещата са били толкова лесни за него.

Миналото

„Когато бях на 39, бях пристрастен към джънк храната. Имах над 23 кг наднормено тегло и приличах точно на класическия заседнал мъж в дивана. В същото време губех надежда в мита за Американската мечта. Вече я бях постигнал, живеех в хубава къща, имах порше в гаража и семейство. Изглеждаше, че имам всичко, но отвътре се задушавах. Питах се кой съм, какво правя тук. В един момент трябваше да се спирам от умора, когато се качвам по стълбите до втория етаж. Дишах трудно, имах стегнатост в гърдите и се потях. Всичко това беше симптом на прединфарктни състояния. Това ме извади от застоя, в който живеех. Взех решение да си променя приоритетите. Така започнах да изследвах храната, която ям и след това потенциала на човек“, разказва Рол.

Дневният режим

Ето и как стартира той дневната си рутина: „Обикновено започвам със зелено смути със зеле, спанак и манголд. Цвеклото си е традиция за мен. Всички тези съставки са голям помощник за издръжливостта, така че цвеклото винаги ще е част от моето сутрешно смути. Също доста къпини и боровинки. И тогава някои от по-екзотичните суперхрани като мача, семена от чиа, смляно ленено семе, спирулина. Смутито наистина е много важно“.

Формата

Формата си той поддържа с присъствие във фитнеса. За него много важен е стречинга и това как запазва силата си на над 50-годишна възраст. „Правя доста планкове, лицеви опори и т.н., за да подсиля кръста си. Доста клекове също така. Иначе работя съвсем основно с тежести. Предпочитам ниски тежести и висока интензивност“, разкрива Рол.

За всички останали заинтересувани от съветите на Рич, пригответе нутрибулета и набавете съставките за препоръчната нутрибомба.

Top